Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Σπαραγγόσουπα βελουτέ(πηγή: http://www.dinanikolaou.gr/)




Υλικά:
  • *(Για 4 μερίδες)
  • 3 ματσάκια φρέσκα πράσινα σπαράγγια (κάθε ματσάκι περιέχει 12 - 16 σπαράγγια, ανάλογα με το πάχος τους)
  • 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών*
  • 1 φλιτζάνι (200 ml) γάλα + λίγο ακόμη, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζανιού (50 ml) ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Κόβω και πετάω τις σκληρές άκρες των κοτσανιών των σπαραγγιών. Με το εργαλείο που ξεφλουδίζω τα λαχανικά καθαρίζω τα σπαράγγια, όπως καθαρίζω τα καρότα και κόβω κάθε σπαράγγι στη μέση.
Βάζω το ζωμό να βράσει σε μια κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω τα σπαράγγια και τα βράζω για 4 - 5 λεπτά.
Τα στραγγίζω (κρατάω όσο ζωμό έχει περισσέψει) και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ μαζί με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αν το μείγμα είναι σφικτό, προσθέτω λίγο από το ζωμό που έμεινε από το βράσιμο των σπαραγγιών. Ο σούπα πρέπει να είναι λεία και μέτρια υδαρής.
Τη μοιράζω σε μπολάκια ή σε βαθιά πιάτα και σε κάθε μερίδα ρίχνω λίγο γάλα και από 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου