Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Κανελόνια με σπανάκι(πηγή:www.sintagespareas.gr)


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 πακέτο σπανάκι κατεψυγμένο (δεν είχα φρέσκο)
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμένες.
  • διάφορα τυριά που να λιώνουν (προτιμώ γκούντα και ρεγκάτο)
  • 4-5 κρεμυδάκια φρέσκα ή 2 ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
  • λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζω ελαφρά τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.
  2. Βάζω και το σπανάκι να τσιγαριστεί και να πιεί ελαφρώς τα υγρά του. (Όχι να στεγνώσει)
  3. Ρίχνω τη μισή κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνω και τ' αφήνω να πάρουν 2-3 βράσεις. Πριν τα αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω τον άνηθο.
  4. Τ' αφήνω σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι βάζω λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμύδια με το σκόρδο.
  5. Τσιγαρίζω ελαφρά και ρίχνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τη ζάχαρη και αφήνω να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.
  6. Μόλις κρυώσει το σπανάκι, ρίχνω μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύω.
  7. Σε ένα ταψί, βάζω λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίζω να γεμίζω τα κανελόνια με το μίγμα σπανάκι-τυρί.
  8. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200βαθμούς.
  9. Μόλις τελειώσω με το γέμισμα, περιχύνω τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνω και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω για περίπου 30 λεπτά. (εξαρτάται από τον φούρνο σας)
  10. Αφού δω ότι έχουν βράσει καλά τα κανελόνια και κοντεύουν, βγάζω το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζω με λίγο τυρι και αφήνω κανα δεκάλεπτο με τέταρτο για να πάρουν χρώμα.

2 σχόλια:

  1. Την κράτησα! Σε ευχαριστούμε!
    Φιλιά και καλό μήνα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολυ που σου άρεσε φίλη μου! φιλακια

      Διαγραφή