Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Φασολάκια με κοτόπουλο και πιπεριές(πηγή: http://www.gastronomos.gr/)


Υλικά
1 κιλό φασολάκια, κατεψυγμένα (πλατιά ή στρογγυλά)
500 γρ. φιλέτο από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια περίπου 4 – 5 εκ.
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε χοντρά καρέ
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα (στα καταστήματα Carrefour, Carrefour Mαρινόπουλος και Carrefour Express, βρίσκουμε καθημερινά, ολόφρεσκα μυρωδικά σε ματσάκια ή σε γλαστράκια)
100 ml λευκό ξηρό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 6
Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 50΄
ΔιαδικασίαΣε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε μια πιατέλα στην άκρη, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Στην ίδια κατσαρόλα με το λάδι, βάζουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ξεπαγώσουν και να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1 – 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, αλατοπίπερο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 1 – 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα και τόσο νερό ώστε σχεδόν να καλύψει όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε τον δυόσμο, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα. 
Συνοδεύουμε με πικάντικη γραβιέρα και τραγανές αραβικές πίτες.


2 σχόλια: