Υλικά
- 1 κ.γ. χαρίσα (καυτερή σάλτσα πιπεριάς) ή λίγες σταγόνες ταμπάσκο
- τον πολτό από 1 - 2 σκελίδες σκόρδου
- 2 κ.σ. λάδι
- 6 μικρά κυπριακά πιτάκια
- 2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
- 1/2 φλ. φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- μαριναρισμένα κατσικίσια τυράκια από βάζο (σε μπακάλικα και deli, χύμα ή σε βαζάκια από διάφορες ελληνικές εταιρείες - π.χ. Ερίφι, Ιναχος) ή κυβάκια φέτας, που περνάμε από ένα μπολάκι με λάδι και ρίγανη ξερή
Μερίδες για 6 πιτάκια
Προετοιμασία 10΄
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε
το φούρνο στους 200° C. Ανακατεύουμε τη χαρίσα (καυτερή σάλτσα
πιπεριάς) ή το ταμπάσκο, τον πολτό σκόρδου και το λάδι και αλείφουμε τα
κυπριακά πιτάκια. Τα ψήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα
πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και τον κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Σερβίρουμε με τα μαριναρισμένα κατσικίσια τυράκια ή τα κυβάκια φέτας.
ετσι και κατι τοπικο! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήμιαμ μιαμ
Διαγραφή