Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Σουβλάκια κοτόπουλου με σόγια sauce(πηγή : http://akispetretzikis.com)

Συστατικά
  • 1 πακέτο μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα
  • 1 κ.σ. κάρυ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. σόγια sauce
  • ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ ή λεμόνι
  • μερικά κλαράκια δεντρολίβανου καθαρισμένα από τα φύλλα εκτός από μια φούντα στην άκρη

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Κόβουμε τα μπουτάκια σε 3-4 κομμάτια το κάθε ένα.


  • Στο μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά για τη μαρινάδα (κάρυ, μέλι,σόγια, ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό)


  • Με ένα μαχαιράκι βγάζουμε τη φλούδα από το κάθε κλαδάκι του δεντρολίβανου ώστε να καθαρίσει και να γίνει όμορφο.  Με ένα ψαλίδι κάνουμε μυτερή την κάτω άκρη τους.


  • Αλείφουμε τα κομμάτια του κρέατος με τη μαρινάδα και περνάμε τα κομματάκια προσεκτικά στα κλαδάκια. Καλό θα είναι να "γυρίσουμε" την κάτω άκρη τους προς τα μέσα ώστε να μην προεξέχει και να φαίνονται ακόμα πιο όμορφα τα σουβλάκια μας.


  • Περνάμε τα σουβλάκια από καυτό τηγάνι χωρίς λάδι για να πάρουν καλό χρώμα γύρω γύρω.

  • Τελειώνουμε το ψήσιμο τους στο φούρνο ψήνοντάς τα για 15-25 λεπτά ανάλογα πόσο τα είχαμε ψήσει στο τηγάνι…

2 σχόλια: