Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Ψαρονέφρι γεμιστό με γλυκόξινη μαρμελάδα από super fruits(πηγή:http://www.gastronomos.gr/)


Υλικά
1.200 – 1400 γρ.ψαρονέφρι (περίπου 2 – 3 ψαρονέφρια, ολόκληρα)
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
100 ml κόκκινο γλυκό κρασί
1 φλιτζ. τσαγιού δαμάσκηνα ξερά, ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. τσαγιού ξερά φρούτα του δάσους (blueberries, golden berries)
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 6
Προετοιμασία 25΄ Ψήσιμο + Μαγείρεμα: 50΄- 55΄

Διαδικασία 
Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο κάθε φιλέτου, σαν να «σκάβουμε» έτσι ώστε να κάνουμε μια μεγάλη οπή κατά μήκους του κρέατος, όπου θα βάλουμε τη γέμιση.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για την γέμιση και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά,
ή μέχρι να μαλακώσουν, να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να σχηματιστεί μια πηχτή μαρμελάδα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα γεμίζουμε με ένα κουτάλι με τη γέμιση, πιέζοντας για να χωρέσουν όσο το δυνατό περισσότερο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ψαρονέφρια για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Βάζουμε τα φιλέτα μαζί με το λάδι σε ένα ταψί που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε σε πιατέλα. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τη συνοδεία ξερών φρούτων και αφράτου πιλαφιού. 

Συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί από Έλληνες παραγωγούς της Κρήτης, Πελοποννήσου και Μακεδονίας που προτείνει η εταιρεία Μαρινόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου