Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Καλαμαράκι με ρύζι στην κατσαρόλα(πηγή:www.sintagespareas.gr)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 700 γρ καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο Kallimanis
  • 350 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 220 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 140 γρ. κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια
  • 140 γρ. κίτρινη πιπεριά σε καρεδάκια
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ φρέσκια τριμμένη ντομάτα
  • 70 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βγάζουμε τα καλαμάρια από τη συσκευασία και τα βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
  2. Τα καλαμάρια έχουν αποψυχθεί πλήρως μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
  3. Ξεπλένουμε τα καλαμάρια και τα αφήνουμε σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν καλά.
  4. Βράζουμε το ρύζι συμφώνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το παγώνουμε σε κρύο νερό και το σουρώνουμε αμέσως. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια έως ότου γυαλίσουν, ρίχνουμε τα καλαμάρια και ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου.
  5. Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές, την τριμμένη ντομάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντάς τα να βράσουν για 5 λεπτά ακόμα.
  6. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  7. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι, το πιπέρι, το εστραγκόν, τον πελτέ, την πάπρικα και τον άνηθο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου