Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- σαρδέλες στο φτερό της πεταλούδας (en papillote)(πηγή:http://www.pandespani.com/)


σαρδέλες ψητές στο φούρνο, στο χαρτί ή στη λαδόκολλα

Προετοιμασία: 15 λεπτά και άλλα τόσα το ψήσιμο. Μπορείτε να αφαιρέσετε και το κεντρικό κόκκαλο ειδικά αν οι σαρδέλες είναι κάπως μεγάλες. Για τον τρόπο δείτε και την επίσης ωραία συνταγή μας σαρδέλες γεμιστές. Σ’ αυτή την περίπτωση ο χρόνος θα είναι περισσότερος. Φορέστε πάντως γάντια στο καθάρισμα. θα χρειαστείτε 4 κομμάτια λαδόχαρτου ή αλουμινόχαρτου. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Υλικά (για 4-5 άτομα)
1 κιλό σαρδέλες
4 πρέζες ρίγανη ξερή και 4 κλαράκια φρέσκια, τα φύλλα
χοντρό αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο ανά πακέτο
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240-250 βαθμούς C.
Ετοιμάζετε τις σαρδέλες: Τις καθαρίζετε κόβοντας το κεφάλι ή όχι, ανάλογα με τα γούστα σας και βγάζετε τα εντόσθια τραβώντας τα κατά μήκος του σώματος (είναι πιο ωραίες πάντως αποκεφαλισμένες). Τις πλένετε και τις στεγνώνετε ελαφρά (να μην έχουν νερά).
Τις μοιράζετε σε 4 λαδόκολες και προσθέτετε πάνω τους τα υπόλοιπα υλικά – το ελαιόλαδο από 1 γραμμή.
Κλείνετε σφιχτά τα πακέτα διπλώνοντας τις άκρες και τα δένετε ή για ευκολία σφραγίζετε τα πλαϊνά  με συρραπτικό (στη φωτό).
Τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε για 15-16 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των σαρδελών.
Σερβίρισμα: Μεταφέρετε κάθε πακέτο σε δικό του πιάτο και αφήνετε να το ανοίξει ο καθένας μόνος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου