Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Ανατολίτικα μύδια με γάλα καρύδας και κόλιανδρο(πηγή:http://akispetretzikis.com/)



Συστατικά
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κιλό μύδια πλυμένα
  • 1 μάτσο κόλιανδρο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 εκατοστά τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 200 ml γάλα καρύδας
  • 200 ml ζωμό ψαριού ή λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μαύρη
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
  • Προσθέτουμε το ζωμό, τη μαύρη ζάχαρη, το χυμό λάιμ, και το γάλα καρύδας.
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά για να λιώσει η ζάχαρη και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  • Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
  • Σερβίρουμε σε μπολ με το ζουμάκι τους και με μπόλικο κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
Tip
Το γάλα καρύδας μην το μπερδεύετε με την κρέμα καρύδας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου