Συστατικά
- 4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
- 1 κιλό μύδια πλυμένα
- 1 μάτσο κόλιανδρο
- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 εκατοστά τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 200 ml γάλα καρύδας
- 200 ml ζωμό ψαριού ή λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μαύρη
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
- Προσθέτουμε το ζωμό, τη μαύρη ζάχαρη, το χυμό λάιμ, και το γάλα καρύδας.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά για να λιώσει η ζάχαρη και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις.
- Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό για 3-4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
- Σερβίρουμε σε μπολ με το ζουμάκι τους και με μπόλικο κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
Tip
Το γάλα καρύδας μην το μπερδεύετε με την κρέμα καρύδας..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου