Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Το φαγητό της ημέρας-Λακέρδα από παλαμίδα(πηγή:http://akispetretzikis.com/)


Συστατικά
  • 1 παλαμίδα
  • 1 κιλό αλάτι χοντρό

  • μυρωδικά φρέσκα όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • ηλιέλαιο
  • 1 λίτρο νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb
  • Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε την παλαμίδα… Ή ζητάμε από τον ψαρά μας να το κάνει.
  • Παίρνουμε 4 φιλέτα.


  • Παίρνουμε το αλάτι και το περνάμε στο μπλέντερ με τα μυρωδικά.. έτσι θα δώσει ωραία αρώματα στο ψάρι.

  • 
Σε ένα τρυπητό ή ένα ταψάκι μιας χρήσης με τρύπες βάζουμε μια στρώση από το αλάτι.
Πάνω σε αυτό βάζουμε τα φιλέτα. Τα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλάτι.

Το βάζουμε όλο αυτό πάνω σε ένα άλλο ταψί όπου θα τρέξουν τα ζουμιά που θα βγάλουν τα ψάρια.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο 24-36 ώρες.


  • Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε μια "σαλαμούρα" :-) με 2 κουταλιές σούπας αλάτι σε ένα λίτρο νερό.
  • Βάζουμε εκεί μέσα τα φιλέτα από τα ψάρια αφού τα ξεπλύνουμε από τα πολλά αλάτια.
  • Αφήνουμε εκεί μέσα μερικές ώρες για να ξαλμυρίσουν τα ψάρια στο βαθμό που θέλουμε.


  • Τοποθετούμε τα φιλέτα σε βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο αφού τα γεμίσουμε με ηλιέλαιο.
Tip
Για την διατήρηση πρέπει πάντα τα φιλέτα να είναι βυθισμένα στο λάδι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου