Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας(πηγή:http://akispetretzikis.com/)


Συστατικά
  • κ.σ. ελαιόλαδο
  • κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες 1 εκ
  • στικ σέλερι καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ
  • κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε κομματάκια 5 εκ.
  • 2,5 κούπες κόκκινο κρασί 
  • κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • μέτριες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Προσθέτουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε κομμάτια και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 
  • Προσθέτουμε το κρασί και το θυμάρι, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί στο μισό η ποσότητα του κρασιού ώστε να φύγει το αλκοόλ και να μην πικρίσει το φαγητό μας.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο.
  • Βάζουμε καπάκι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας για 2 ώρες περίπου ανακατεύοντας ανα διαστήματα μέχρι να μαλακώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου