Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Ρεβίθια(πηγή:http://www.sidages.gr/)


Υλικά (Σερβίρει 4)

  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 7 κλαράκια άνηθο
  • 1 τομάτα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

Μουλιάζω τα ρεβίθια από βραδύς να μαλακώσουνε.
Τα ρίχνω στη χύτρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά κ τα ανακατεύω με ένα κουτάλι.
Ρίχνω όσο νερό χρειαστεί μέχρι να καλυφθούν τα ρεβίθια κ λίγο παραπάνω.
Τα βράζω για 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου