Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί(πηγή:www.sintagespareas.gr)


Τι χρειαζόμαστε:

  • 4-5 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
  • 300γρ τυρί φέτα
  • Λάδι
  • Ρίγανη

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένετε τις πιπεριές και τις βάζετε σε ένα ταψάκι.
  2. Ρίχνετε λίγο νέρο και λίγο λάδι και τις βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν(τις τρυπάτε με ένα πιρούνι για δείτε αμα μαλάκωσαν).
  3. Στο μεταξύ σε ένα μπόλ βάζετε το τυρί, αρκετό λάδι και όσο ρίγανη θέλετε και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν σαν μια σφικτή κρέμα.
  4. Μόλις ψηθούν οι πιπεριές τις αφήνετε να κρυώσουν.
  5. Μολίς κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε,κόβετε τα κοτσάνια και τις γεμίζετε με το τυρί.
  6. Tις βάζατε στο ταψάκι και τις ψήνετε για 15 λεπτά.

3 σχόλια:

  1. Τέλειο πιάτο..εγώ στη γέμιση βάζω εκτός τη φέτα και το ελαιόλαδο, λίγη μουστάρδα, μια τριμμένη φρέσκια ντομάτα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι...κ προαιρετικά μπορείς να τρίψεις και λίγη πιπεριά...στο μπλέντερ όλα...δοκίμασε το και θα με θυμηθείς!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις γεμίζεις πριν τις βαλεις στο φούρνο...τις ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και σκεπαζεις με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξουν...προτίμησε το πυρέξ σαν σκεύος..

      Διαγραφή
    2. τελειο θα το δοκιμασω!!! ευχαιρστω πολυ για την ωραια συνταγη σου !! φιλακια!!

      Διαγραφή