
Να σας πω την αλήθεια τελικά δεν ήταν τόσο διασκεδαστικό όσο φάνηκε στην αρχή γιατί όταν οι κυρίες άρχισαν να ανεβάζουν τα πιάτα με τις δημιουργίες τους βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Το ένα καλύτερο από το άλλο και σίγουρα πολλά αδικήθηκαν αλλά δυστυχώς έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα και μόνο από την φωτογραφία χωρίς να δοκιμάσω την γεύση!

Έτσι νικήτρια συνταγή είναι της Έφης Μπαξεβάνη για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι φέτος περνάω την χρονιά του μήλου

Όπως υποσχέθηκα, παρουσιάζω την συνταγή της νικήτριας η οποία είναι πεντανόστιμη και σας συνιστώ να την δοκιμάσετε!
Τι θα χρειαστούμε…
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες, μόνο το λευκό μέρος
- 1 κόκκινο μήλο κομμένο σε λεπτές φετούλες
- 1 ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, είτε σε μορφή κύβου είτε σε μορφή ζελέ
- 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος (200 ml)
- 5 ελιές χωρίς το κουκούτσι και κομμένες σε ροδέλες ή στην μέση
- 1 κ. γλυκού πάπρικα
- 1 κ. γλυκού κάρυ
- Σκόρδο σε σκόνη (πάντα προαιρετικά και εφ΄όσον σας αρέσει)
- Αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη
Πώς θα το φτιάξουμε…

Βράζουμε δύο φλ. νερό και λιώνουμε μέσα τον ζωμό. Ετοιμάζουμε το μείγμα με τα μπαχαρικά δηλαδή την πάπρικα, το κάρυ, το σκόρδο, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Κρατάμε το 1/2 φλ. ζωμό και βουτάμε μέσα τα φιλέτα. Εγώ τα έκοψα στην μέση για να είναι πιο λεπτά. Πασπαλίζουμε με το μείγμα τα φιλέτα.

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές σε δυνατή θερμοκρασία, στα γρήγορα και τα βγάζουμε μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Αυτή είναι μια καλή τεχνική για να έχουμε ζουμερά φιλέτα. Σε χαμηλή θερμοκρασία και για πολύ ώρα, στεγνώνουν. Τα βγάζουμε λοιπόν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σε μέτρια ένταση και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το πράσο μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τις ελιές και το μήλο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό και τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα από το κοτόπουλο. Εγώ έριξα και ό,τι είχε περισσέψει από το μείγμα μπαχαρικών. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι, του πάει πολύ!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου