Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Κατσικάκι φρικασέ (πηγή:http://mikrikouzina.blogspot.com.cy)

Κατσικάκι φρικασέ
Υλικά
750 γρ. κατσίκι ψαχνό σε μερίδες
1 μεγάλο μαρούλι
1 μικρό μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσανάκια)
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
χυμό ενός λεμονιού ή και περισσότερο

 Εκτέλεση
Πλένουμε το κατσίκι και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ροδίζουμε το κατσίκι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς το 2-3 φορές.
Τοποθετούμε το κατσίκι σε χύτρα (ή κοινή κατσαρόλα).
Στο τηγάνι, βάζουμε 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε κι αυτά στη χύτρα, βάζουμε τη χύτρα στη φωτιά και ρίχνουμε ζεστό νερό να καλύπτει το κρέας.
Κλείνουμε τη χύτρα για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια (όχι υπερβολικά ψιλά) το μαρούλι.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Όταν περάσει το 30λεπτο, ανοίγουμε τη χύτρα, αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσουν (10-15 λεπτά, ή όσο χρειαστεί να μαλακώσουν) με ανοιχτή τη χύτρα.
Όταν ετοιμαστούν τα λαχανικά σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών χώρια, για μερικά λεπτά με σύρμα (δεν χρειάζεται να στέκονται απόλυτα σε μαρέγκα).
Προσθέτουμε και τους κρόκους και ενσωματώνουμε
Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με κουτάλα, μεταφέρουμε όσο περισσότερο ζουμί μπορούμε, μέσα στο μπωλ με τα αυγά, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα.
Όταν μεταφέρουμε όσο μπορούμε, βάζουμε το μίγμα των αυγών στην κατσαρόλα σιγά-σιγά και κινώντας κυκλικά.
Σερβίρουμε ζεστό.




Αυτό το άρθρο προέρχεται από το blog μικρή κουζίνα: Κατσικάκι φρικασέ http://mikrikouzina.blogspot.com/2015/05/blog-post.html#ixzz4EeiQdl4n
Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου κειμένου και των φωτογραφιών μου, σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής περιουσίας, χωρίς την έγκρισή μου. Copyright: Αγγελική Ξανθάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου