Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κολοκύθι
2 κόκκινες πιπεριές κέρατα
πατάτες (υπολογίστε μία μέτρια για κάθε άτομο)
(οι ποσότητες των λαχανικών εξαρτώνται από το τι αγαπάει ο καθένας)
αλάτι
λίγο λάδι
ρίγανη
ξύδι μπαλσάμικο
Προαιρετικά: μίγμα μπαχαρικών για τηγανητές πατάτες
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ροδέλες ή μακρόστενα, σε πάχος μικρού δαχτύλου. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση.
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για λίγη ώρα.
Μετά από λίγη ώρα (10-15 λεπτά πχ) ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα λαχανικά (εκτός από τις πατάτες) στο ταψί.
Τα αλατίζουμε ελαφρώς.
Ψήνουμε στην πανω αντίσταση για 45-50 λεπτά περίπου, ενώ τα γυρίζουμε μια-δυο φορές στη διάρκεια του ψησίματος.
Όταν γίνουν, ανακατεύουμε 1-2 κ. σ. λάδι με 1-2 κ. σ. μπαλσάμικο και περιχύνουμε τα λαχανικά.
Για τις πατάτες:
Κόβουμε τις πατάτες σαν να πρόκειται για τηγανητές.
Τις αλατίζουμε, βάζουμε λίγη ρίγανη, λίγο λάδι και αν θέλουμε προσθέτουμε και μίγμα μπαχαρικών για τηγανητές πατάτες. Ανακατεύουμε.
Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ταψί και αραδιάζουμε τις πατάτες.
Τις ψήνουμε για μία ώρα περίπου στην πάνω αντίσταση.
Απολαμβάνουμε ένα γεύμα χωρίς πολλά λιπαρά και χωρίς τύψεις. Τα ψητά λαχανικά είναι απλά σούπερ. Ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ ελληνικό καλοκαιρινό γεύμα! Αν γίνουν και στα κάρβουνα, είναι ακόμα καλύτερα!
2 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κολοκύθι
2 κόκκινες πιπεριές κέρατα
πατάτες (υπολογίστε μία μέτρια για κάθε άτομο)
(οι ποσότητες των λαχανικών εξαρτώνται από το τι αγαπάει ο καθένας)
αλάτι
λίγο λάδι
ρίγανη
ξύδι μπαλσάμικο
Προαιρετικά: μίγμα μπαχαρικών για τηγανητές πατάτες
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ροδέλες ή μακρόστενα, σε πάχος μικρού δαχτύλου. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση.
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για λίγη ώρα.
Μετά από λίγη ώρα (10-15 λεπτά πχ) ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα λαχανικά (εκτός από τις πατάτες) στο ταψί.
Τα αλατίζουμε ελαφρώς.
Ψήνουμε στην πανω αντίσταση για 45-50 λεπτά περίπου, ενώ τα γυρίζουμε μια-δυο φορές στη διάρκεια του ψησίματος.
Όταν γίνουν, ανακατεύουμε 1-2 κ. σ. λάδι με 1-2 κ. σ. μπαλσάμικο και περιχύνουμε τα λαχανικά.

Κόβουμε τις πατάτες σαν να πρόκειται για τηγανητές.
Τις αλατίζουμε, βάζουμε λίγη ρίγανη, λίγο λάδι και αν θέλουμε προσθέτουμε και μίγμα μπαχαρικών για τηγανητές πατάτες. Ανακατεύουμε.
Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ταψί και αραδιάζουμε τις πατάτες.
Τις ψήνουμε για μία ώρα περίπου στην πάνω αντίσταση.
Απολαμβάνουμε ένα γεύμα χωρίς πολλά λιπαρά και χωρίς τύψεις. Τα ψητά λαχανικά είναι απλά σούπερ. Ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ ελληνικό καλοκαιρινό γεύμα! Αν γίνουν και στα κάρβουνα, είναι ακόμα καλύτερα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου