Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Κινέζικη σούπα με κοτόπουλο και καλαμπόκι(πηγή:www.sintagespareas.gr)


Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ στήθος κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι (στα ασιατικά προϊόντα)
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1.5 λίτρο ζωμό σπιτικό
  • 3 καλαμπόκια ολόκληρα ή μία μεγάλη κονσέρβα καλαμπόκι καλής ποιότητας ή 200γρ κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • κόλιανδρος ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, (μόνο το πράσινο μέρος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Διαχωρίστε τα σπόρια από τον σπάδικα (το άσπρο κομμάτι πάνω στο οποίο βρίσκονται τα σπόρια) με ένα μεγάλο μαχαίρι και χοντροκόψτε τα στο μπλέντερ.
  2. Αφαιρέστε το πάνω “μαλλιαρό” μέρος και το κοτσάνι από τους σπάδικες και κόψτε τους σε μεγάλα κομμάτια των 5 εκατοστών.
  3. Περάστε το φιλέτο κοτόπουλο από το μπλέντερ να κοπεί χοντρά, διαφορετικά κόψτε το σε λεπτές λωρίδες με ένα μαχαίρι. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κοτόπουλο με τη σάλτσα σόγιας, κορν φλάουρ, λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι και 4-5 κ.σ. νερό, ανακατέψτε να ενσωματωθούν τα υλικά και αφήστε το να μαριναριστεί για 15 λεπτά περίπου.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γουόκ τηγανίστε σε λίγο λάδι το τζίντζερ για 1-2 λεπτά. Έπειτα ρίχτε το ζωμό, τα σπόρια καλαμποκιού και τους σπάδικες.
  5. Μόλις ο ζωμός πάρει βράση πάρτε λίγο (περίπου 6 κ.σ.) και ρίχτε τον στο μπολ με το κοτόπουλο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός και προσθέστε έπειτα το μίγμα αυτό μαζί με το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα/ γουόκ. Σιγοβράστε για 5 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Αφαιρέστε τους σπάδικες από την κατσαρόλα.
  6. Με σταθερή ροή ρίχτε τα χτυπημένα αβγά στην κατσαρόλα, ενώ παράλληλα κάνετε οχτάρια με ένα πιρούνι ή με κινέζικα ξυλάκια στην επιφάνεια τησ σούπας. Καθώς θα πέφτει το αβγό στο καυτό υγρό θα ψήνεται τελείως και κάνοντας τα οχτάρια θα δημιουργήσετε πολύ όμορφες “κορδέλες” αβγού μέσα στη σούπα. Αλλιώς θα γίνει ομελέτα!
  7. Σερβίρετε αμέσως με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι από πάνω ή με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου