Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Το φαγητό της ημέρας-Κους κους με λαχανικά(πηγή:www.sintagespareas.gr)


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 σακουλάκι κους κους
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ζωμό από κότα

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο, το κολοκυθάκι και το μαϊντανό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το κους κους συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για πέντε λεπτά, για να ανακατευτούν οι γεύσεις τους.
  3. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, μέχρι να καλυφτεί η επιφάνεια του κους κους, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει το ζουμί του…

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύει κρέας ή κότα και φυσικά σερβίρετε και σκέτο... Δοκιμάστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου