Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα(πηγή:faghta-giagias.blogspot.com)

Υλικά

•   20 μέτριες πιπεριές κέρατο
•   2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, στιμμένες και ψιλοκομμένες
•   1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
•   ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή (1 κουτ. γλυκού φρέσκια)
•   ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
•   1 αυγό φρέσκο
•   150 γραμ. φέτα τρίμμα
•   100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
•   ½ φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε τα  κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους. 
Μ᾿ ένα μυτερό μαχαίρι, κάνουμε δυο χαρακιές κατά μήκος, σε κάθε πιπεριά, (για να φύγουν τα υγρά στο ψήσιμο).
Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, την πιπεριά, το αυγό, τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι.
Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Πιπεριές γεμιστές, με φέτα και ντομάτα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές, σπρώχνοντας το μείγμα να πάει μέσα.
Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τις κλείνουμε με τα κοτσάνια τους. 

Τις περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα για 30′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Τεμάχια: 20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου