Υλικά
• 20 μέτριες πιπεριές κέρατο
• 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, στιμμένες και ψιλοκομμένες
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
• ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή (1 κουτ. γλυκού φρέσκια)
• ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 αυγό φρέσκο
• 150 γραμ. φέτα τρίμμα
• 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• ½ φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
• 20 μέτριες πιπεριές κέρατο
• 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, στιμμένες και ψιλοκομμένες
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
• ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή (1 κουτ. γλυκού φρέσκια)
• ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 αυγό φρέσκο
• 150 γραμ. φέτα τρίμμα
• 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• ½ φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τους σπόρους. Μ᾿ ένα μυτερό μαχαίρι, κάνουμε δυο χαρακιές κατά μήκος, σε κάθε πιπεριά, (για να φύγουν τα υγρά στο ψήσιμο). Σ᾿ ένα μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, την πιπεριά, το αυγό, τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι. | |
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές, σπρώχνοντας το μείγμα να πάει μέσα. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι και τις κλείνουμε με τα κοτσάνια τους. Τις περιχύνουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα για 30′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους. Τεμάχια: 20 |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου