Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Σολομός με πουρέ πατάτας(πηγή:http://akispetretzikis.com/)

Συστατικά
  • 6 μεγάλα καρότα
  • 800 γρ. σολομό χωρίς κόκκαλα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. νερό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ψιλοκομμένος άνηθο
  • 500 γρ. πατάτες
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 50 ml. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
  • Σοτάρουμε τα καρότα και προσθέτουμε λίγο νερό και περιμένουμε να πάρει βράση. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, αφαιρούμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.
  • Στη συνέχεια σοτάρουμε το σολομό και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Βάζουμε τα καρότα και τα φιλέτα σολομού σε έναπυρέξ και απλώνουμε από πάνω τη λευκή σάλτσα με το τυρί κρέμα, το νερό, το χυμό λεμονιού και το άνηθο.
  • Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτες. Κόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με αλατισμένο νερό.
  • Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις περνάμε από μια σήτα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα κυβάκια βουτύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου