Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Καλαμάρι με πέστο( Πάτμος )(ΠΗΓΗ:http://www.eliasmamalakis.gr/)



 
 1 μεγάλο καλαμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
1 ντομάτα για το ντεκόρ
Υλικά για το πέστο 100 γραμ .μυζήθρα
1 σκελίδα σκόρδο
4 φύλλα δυόσμου
50 γραμ .καβουρδισμένα αμύγδαλα
6,7 αμπελόφυλλα
2 κ.σ.λάδι
Νερό
 
Εκτέλεση για το πέστο Ρίχνετε στο μπλέντερ τα φυλλαράκια δυόσμου, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα αμπελόφυλλα, τη μυζήθρα, λίγο νερό και τα χτυπάτε. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να πάρει την υφή του πέστο
Εκτέλεση για το καλαμάρι Πλένετε και καθαρίζετε το καλαμάρι, και το κόβετε. Ξεκολλάτε το φτερό του, το χωρίζετε στη μέση και με ένα μαχαίρι το κόβετε σε λεπτές φέτες. Κρατάτε τα πλοκάμια ακέραια για το ντεκόρ. Παίρνετε μερικά από τα αμπελόφυλλα (τα μεγάλα φύλλα) και τα κόβετε σε λωρίδες.
Σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε μέσα 3 από τα ολόκληρα αμπελόφυλλα. Προσέχετε να μη κάψει πολύ το τηγάνι, έτσι ώστε να μη σας κάψει τα φύλλα. Τα γυρίζετε, τα αφήνετε για λίγο και στη συνέχεια τα βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα. Ρίχνετε μέσα τα κομμένα αμπελόφυλλα να τηγανιστούν και ανακατεύετε συνέχεια. Τα βγάζετε και αυτά με τρυπητή κουτάλα.
Σε ένα άλλο τηγάνι, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, περιμένετε να κάψει και ρίχνετε μέσα τα πλοκάμια από τα καλαμάρια. Προσθέτετε αλάτι και φρέσκο πιπέρι και βάζετε τα πλοκάμια στην άκρη του τηγανιού. Ρίχνετεε τα κομμένα κομμάτια, αλατοπιπερώνετε, τα γυρίζετε και προσθέτετε 2 κουταλιές από το πέστο που έχετε ετοιμάσει. Ανακατεύετε για λίγο.
Σερβίρισμα Σερβίρετε σε πιάτο τα ολόκληρα αμπελόφυλλα, από πάνω τα κομμένα και τηγανισμένα καλαμάρια και πάνω πάνω τα πλοκάμια. Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα και τηγανισμένα αμπελόφυλλα. Βράζετε για 5 λεπτά μια ντομάτα και στη συνέχεια τη ξεφλουδίζετε, τη κόβετε στα τέσσερα, βγάζετε τη καρδιά, τη ψιλοκόβετε και γαρνίρετε το πιάτο.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου