Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Πατάτες αντιναχτές Κύπρου(πηγή:http://www.gastronomos.gr/)

Υλικά
  • 1 κιλό μικροσκοπικές πατατούλες (προτιμότερο βιολογικές), με τη φλούδα, καλά πλυμένες
  • αλάτι
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Cabernet Sauvignon)
  • 30 κόκκοι κόλιανδρου, χοντροσπασμένοι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα περίπου 30΄
ΔιαδικασίαΣπάμε τις πατάτες μία-μία με μια πέτρα ή έναν μπάτη ή ένα βαρύ αντικείμενο, ώστε να κάνουν μια σχισμή. Τις αλατίζουμε καλά.
Τις τηγανίζουμε σε μία κατσαρόλα, σε ελαιόλαδο που μόλις να τις καλύπτει, σε μέτρια φωτιά. Όταν μαλακώσουν (αυτό θα πάρει 10 - 15 λεπτά), δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε τις πατάτες για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.

Τραβάμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα, πετάμε το λάδι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ξαναρίχνουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και ψήνουμε για 20 - 30 δευτερόλεπτα.
Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και «αντινάσσουμε» τις πατάτες (κουνάμε έντονα την κατσαρόλα για να ανακατευτούν) για 10 δευτερόλεπτα.

Στο ποτήριΤι άλλο; Το κόκκινο κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου