Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Το φαγητό της ημέρας- ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ Η ΚΕΦΙΡ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΙ(πηγή:http://www.myrussiancuisine.com/)


Η κρύα σούπα με κεφίρ και καβούρι είναι εξαιρετικά δροσιστική, ελαφριά στη γεύση αλλά και στο στομάχι και ταυτόχρονα πλούσια σε θρεπτική αξία. Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι που έχουμε ανάγκη από γρήγορες και εύκολες συνταγές. Τι καλύτερο λοιπόν για να την προσφέρουμε ως πρώτο πιάτο ή ελαφρύ βραδυνό;
Οι κρύες σούπες αποτελούν μια αγαπημένη συνήθεια των Ρώσων για να αντιμετωπίσουν την ηπειρωτική ζέστη του δικού τους καλοκαιριού. 
 Τα υλικά μας
1 λίτρο κεφίρ ή αριάνι
2 πατάτες μεσαίου μεγέθους
10-12 ρεπανάκια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
2 αγγούρια
6 βραστά αυγά
4 καβούρια ή 200 γραμ. κονσέρβας καβουριού ή ψίχα καβουριού ή 200 γραμ. μικρές γαριδούλες
Προετοιμασία
1.  Βράζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Καθαρίζουμε, βράζουμε τις πατάτες και κατόπιν τις κόβουμε σε μικρούς κύβους ή τις λιώνουμε χρησιμοποιώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
3.  Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και μαζί με τους κρόκους των αυγών τα πολτοποιούμε με το γουδοχέρι για να γίνουν μία πάστα. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν οι πατάτες ή το καβούρι, ώστε η πάστα αυτή να γίνει ομοιόμορφη και απαλή.
4. Βράζουμε τα καβούρια, αφαιρούμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Αν χρησιμοποιήσουμε μικρές γαριδούλες, κάνουμε το ίδιο προσέχοντας να μείνουν τρυφερές.
5.  Κόβουμε τα αγγούρια σε κύβους. Εάν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν – τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
6. Τα ρεπανάκια τα κόβουμε σε πολύ ψιλές ροδέλες. Επίσης ψιλοκόβουμε το ασπράδι των αυγών και τον άνηθο.
7.  Όλα τα υλικά τα ρίχνουμε στο αριάνι (ή στο κεφίρ), ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο μας αρέσει.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα.
Για περισσότερη δροσιά, όπως κάνουμε και με τα ποτήρια της μπύρας ή της βότκα, σερβίρουμε σε πιάτα που επίσης έχουμε ψύξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου