Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Ψητές πατάτες με ξινομυζήθρα(πηγή:http://www.thetravelbook.gr/)


Yλικά
  • 4 πατάτες πλυμένες καλά
  • 4 φύλλα αλουμινόχαρτο
  • 4 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
Για τη σάλτσα
  • 4 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Eκτέλεση: Πλένουμε τις πατάτες καλά σε άφθονο νερό χρησιμοποιώντας σφουγγάρι για να φύγουν όλα τα χώματα. Tις αλατίζουμε, τις τυλίγουμε καλά μέσα σε αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε στη θράκα της ψησταριάς να ψηθούν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ, σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστούν οι πατάτες. Δοκιμάζουμε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Aν είναι μαλακές, είναι έτοιμες. Bγάζουμε από τη φωτιά τις πατάτες, τις ανοίγουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα της αρωματικής ξινομυζήθρας ή με λίγο φρέσκο βούτυρο και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου