Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Paella (Παέγια)(πηγή:http://www.oneman.gr/)

Para ti y para ella (Για σένα και για κείνη)



Ταυτότητα : Θαλασσινό



Προέλευση: Μαυριτανία - Βαλένθια



Κωδ. Όνομα : Ρύζι με θαλασσινά / λαχανικά/ κρεατικά



Αυτό που κάνει τη διαφορά: Μαγείρεμα στην «παεγιέρα» (ισπανικό γουόκ) 



Το διασημότερο φαγητό της Ισπανίας, οφείλει την ύπαρξή του στους Μαυριτανούς, που σύστησαν το ρύζι στην Ιβηρική χερσόνησο. Η αυθεντική συνταγή της παέγιας παραμένει ένα μυστήριο, ωστόσο η πιο γνωστή είναι η «παέγια θαλασσινών»: ρύζι με σαφράν, θαλασσινά και λαχανικά. Συχνά περιέχει κοτόπουλο, χοιρινό κρέας και κουνέλι (ανάμικτη παέγια), ενώ οι Βαλενθιάνοι sherlock holmes της γεύσης, προσθέτουν στη βάση κοτόπουλο και σαλιγκάρια. Μήπως τελικά να γράψω στη ταυτότητα «τουρλού με ίχνος ρυζιού»;



Συστατικά : Ρύζι με σαφράν, λαχανικά, θαλασσινά, χοιρινό, κουνέλι, σαλιγκάρια κι ό,τι άλλο έχετε. Προληπτικά ρίξτε στο μείγμα κι ένα Simeco κι αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου