Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Crema Catalana (Κρέμα Καταλάνα)(πηγή:http://www.oneman.gr/)


Μία ίσον καμία… 



Ταυτότητα: Γλυκό



Προέλευση: Καταλονία



Κωδ. Όνομα: Κρέμα του Saint Joseph



Αυτό που κάνει τη διαφορά: Η βελούδινη υφή της 



Η καταλανική έκδοση της γαλλικής κρεμ μπριλέ, της οποίας διατείνεται ότι είναι πρόγονος, έχει τραγανιστή και ελαφρά γεύση. Ανοιξιάτικο επιδόρπιο, ιδανικό έπειτα από ένα βαρύ γεύμα παέγιας, παρασκευάζεται συνήθως στη γιορτή του Saint Joseph (γιορτή του πατέρα). Το αφράτο μίγμα της παρασκευάζεται από γάλα, ζάχαρη κι αυγά, αναμεμειγμένα με λεμόνι ή πορτοκάλι και κανέλα. Τα κύρια συστατικά της αποτελούν τη βάση για την παρασκευή του καταλανικού μαντολάτου (torro). 



Συστατικά: Γάλα, αυγά, ζάχαρη. Παραλλαγές: ροδόνερο, σοκολάτα, φρούτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου