Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Πνηγούρι ή Πληγούρι(πηγή:http://dhodhekanisougeyseis.wixsite.com/)



Υλικά:
1 κιλό χοιρινό με κόκαλο
½ κιλό πληγούρι
Αλάτι, πιπέρι
Κύμινο
Γλύνα 4 κουταλιές της σούπας (βούτυρο από χοιρινό λίπος)


Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας, όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζωμό. Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα το ζωμό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πληγούρι σε αναλογία 2 προς 1. (2 ποτήρια ζωμό- 1 ποτήρι πληγούρι). Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Αφού βράσει και ανοίξει το πληγούρι όπως το ρύζι , κόβουμε κομματάκια το κρέας και το ρίχνουμε στο πληγούρι. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη γλύνα, την καίμε λίγο παρά πάνω και τη ρίχνουμε πάνω από το πληγούρι. Σερβίρεται ζεστό και ρίχνουμε πάνω από το πιάτο και λίγο κύμινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου