Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Χασλαμάς από τη Σαμοθράκη(πηγή:http://www.altis.com.gr/)



  • 5 φλιτζ. αλεύρι
  • ⅓ του φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 & ¼ του φλιτζ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 2 ½ κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • ½ κουταλιά γαρίφαλα
Για το σιρόπι:
  • 1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 2 ξυλάκια κανέλας σε κομματάκια
  • 10 γαρίφαλα
  • Γλυκό κεράσι 

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι σε ένα μπολ και ανοίγετε στη μέση μια λακουβίτσα, να περιμένει.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και όταν κάψει, το ρίχνετε σταδιακά μέσα στο μπολ με το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, για να ενωθούν τα δυο τους.
  3. Προσθέτετε στα υλικά τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, τα μυρωδικά ανακατεμένα με τη ζάχαρη, τον χυμό του λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και το νερό ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν όλα μια μαλακή ζύμη.
  4. Απλώνετε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι με διάμετρο 25 εκατοστών και την ψήνετε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει.
  5. Ετοιμάζετε στο μεταξύ το σιρόπι σιγοβράζοντας όλα τα υλικά του για 5 λεπτά σε μια μικρή κατσαρόλα, μετά την κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
  6. Βγάζετε το ταψάκι από τον φούρνο, το περιχύνετε με το σιρόπι και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει εντελώς, πριν κόψετε σε κομμάτια το σερβίρετε. Ταιριάζει ωραία με γλυκό κεράσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου