Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Migas con jamón y uva (Μίγκας με jamón και σταφύλια)(πηγή:http://www.oneman.gr/)

Το πιάτο των «παλαιών χριστιανών» 



Ταυτότητα: Ορεκτικό



Προέλευση: Αραγονία



Κωδ. Όνομα: Ψίχα ψωμιού






Αυτό που κάνει τη διαφορά: Το λίπος αρνιού 



Ποτέ άλλοτε η έκφραση «έμειναν κάτι ψίχουλα», δεν είχε τόσο θετική χροιά, όσο έχει για τους Ίβηρες. Κι αυτό γιατί τα απομεινάρια ψωμιού, είναι η αφορμή για την προετοιμασία ενός ιδιαίτερου πιάτου, ιστορικά συγγενούς με το αφρικανικό κους κους. Η τυπική συνταγή στην Αραγονία περιλαμβάνει τηγάνισμα λουκάνικου, μπέικον και ξερού ψωμιού (μουσκεμένου προηγουμένως σε νερό ή γάλα) σε λίπος αρνιού και χοιρινού. Η χρήση του τελευταίου – απαγορευμένη για Άραβες και Μουσουλμάνους - έδωσε στο πιάτο την ονομασία φαγητό των «παλαιών χριστιανών». Συνοδεύεται ακόμα με: σταφύλια, μανιτάρια, καρπούζι, λευκό τυρί ή o,τι άλλο ταιριάζει στον ουρανίσκο σας. 



Συστατικά: Ξερό ψωμί, φρέσκο βούτυρο, λίπος αρνιού, ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, Jamon, σταφύλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου