Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Μασουράκι Χιώτικο(πηγή:www.sintagespareas.gr)


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 kg ασπρισμένο αμύγδαλο περασμένο από το blender, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές liqueur μαστίχα
  • 1/2 kg υποβρύχιο γλυκό μαστίχα
  • 2 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
  • 1/2 kg φύλλο κρούστας

Πώς το κάνουμε:

  1. Μαλακώνουμε το υποβρύχιο σε μπεν μαρί, χωρίς να λιώσει τελείως και να γίνει υγρό.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά απαλά με τη μαρέγκα.
  3. Ανοίγουμε το φύλλο και το χωρίζουμε κάθετα σε 4 ίσα μέρη.
  4. Γεμίζουμε κάθε 1 φύλλο με 1 κουταλάκι γέμιση σε σχήμα φλογέρας.
  5. Στη μια κοντή ακρη του φύλλου βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο, διπλώνουμε την αριστερή και τη δεξιά μακριά πλευρά πάνω στη γέμιση και τυλίγουμε σε μασούρι.
  6. Τα φύλλα πριν τα γεμίσουμε, τα βουτυρώνουμε.
  7. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  8. Μόλις ψηθούν, πασπαλίζουμε με άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου