Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Φιλοζωική Πέμπτη- Νεογέννητο στο ίδιο σπίτι με σκύλο, συμβουλές.Αγαπάμε τα σκυλιά, πολλές φορές δεν είναι απλά κατοικίδια αλλά τα νοιώθουμε ως μέλη της οικογένειας. Τί γίνεται όμως όταν περιμένουμε νεογέννητο? Όσο κι αν αγαπάμε το τετράποδο μέλος της οικογένειάς μας οφείλουμε να ορίσουμε όρια και κανόνες για να υπάρχει ασφάλεια και να μην τύχουν απρόοπτα ατυχήματα.
 Οι ειδικοί λένε ότι θα πρέπει να προετοιμάσουμε το σκύλο για τον ερχομό του μωρού. Η προετοιμασία θα του μειώσει το στρες και θα κάνει τη συγκατοίκηση πιο εύκολη και πιο ασφαλή. Κατ αρχήν ο σκύλος πρέπει να μάθει να υπακούει σε εντολές, "κάτσε", "κάτω" κ.α.. Επίσης καλό είναι να οικειοποιηθεί με το να βρίσκεται ανάμεσα σε παιδιά πηγαίνοντας το σε ένα θετικό και ελεγχόμενο περιβάλλον. Κάτι ακόμα που θα βοηθήσει είναι το να αποκτήσει οικειότητα με τα πράγματα του μωρού. Μπορείτε να βάζετε στο καρότσι του μωρού ένα λούτρινο αρκουδάκι και να το βγάζετε βόλτα με το σκύλο για να συνηθίσει ο σκύλος. Για να συνηθίσει με τους ήχους μπορείτε να βάζετε ένα CD με παιδικούς ήχους. Όσον αφορά το πώς θα συνηθίσει τη μυρωδιά του μωρού, μπορείτε να τοποθετείτε τη λοσιόν του μωρού σε διάφορα σημεία για να συνηθίσει. Κάτι επίσης σημαντικό πριν γεννηθεί το μωρό είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο για να βεβαιωθείτε ότι του έχουν δοθεί όλα τα φάρμακα που χρειάζεται για να μην κολλήσει κάτι το μωράκι. Ταυτόχρονα βρείτε ένα μη προσβάσιμο μέρος για να βάζετε τις πάνες.
 Όταν με το καλό γεννηθεί το μωράκι ο πρώτος κανόνας είναι να μην αφήνετε ποτέ μόνο το μωρό με το σκύλο, θα πρέπει όταν είναι στον ίδιο χώρο να το επιβλέπετε. Επίσης μην αφήνετε το παιδί στο πάτωμα όταν είναι και ο σκύλος μαζί. Εκτός από τα παραπάνω να ελέγχετε να μην έρθει το παιδί κατάματα με το σκύλο. Τέλος αν δεν είστε σίγουροι για την πειθαρχία του σκύλου σας κάντε του μαθήματα σε εκπαιδευτήριο σκύλων. 
 Με καλή διάθεση και υπευθυνότητα η συγκατοίκηση ενός σκύλου με ένα μωρό μπορεί να κάνει καλό στο μωρό πάντα όμως με προσοχή και επίβλεψη. 

Πηγή:http://www.doggonesafe.com/baby_safety_around_dogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου