Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Ντομάτες με αυγά και φέτα (στραπατσάδα, καγιανάς)-(http://faghta-giagias.blogspot.com/)




Υλικά

•   5  αυγά
•   5 μεγάλες ντομάτες ώριμες
•   ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
•   1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
•   50 γραμ. φέτα
•   40 γραμ. κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
•   ⅓ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση


  • Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. 
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πιπεριά, το σκόρδο, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. (Προσεκτικά με το αλάτι, λόγω τυριών).
  • Ανακατεύουμε τακτικά, να μην μας κολλήσει. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10΄, μέχρι να πιει τα υγρά της.
  • Όταν πιεί τα υγρά, τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια στο τηγάνι, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν τ᾿ αυγά, να ψηθούν και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου