Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Το κείμενο της Τετάρτης- Οι προκλήσεις της ζωής..

 Άλλοι τις λένε δυσκολίες και τις αποφεύγουν και άλλοι προκλήσεις και τις αντιμετωπίζουν,τις βλέπουν θετικά και έχουν την πεποίθηση ότι κάθε εμπόδιο για καλό!
 Με το που ερχόμαστε στη ζωή μέρα με τη μέρα μαθαίνουμε πράγματα, μαθαίνουμε τόσο το εξωτερικό περιβάλλον όσο και τον ίδιο μας τον εαυτό!
 Κατά την ενηλικίωσή μας οι προκλήσεις αυξάνονται. Παίρνουμε καθημερινά αποφάσεις είτε απλές είτε πιο σημαντικές που θα καθορίσουν τη ζωή μας. Από το τί θα φάμε, πώς θα ντυθούμε  μέχρι το αν και τί θα σπουδάσουμε, που θα εργαστούμε.. όλα είναι προκλήσεις στις οποίες θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις.
 Άλλες προκλήσεις που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε είναι τα απρόοπτα. Όταν βγαίνουμε στη ζωή θα συναντήσουμε απρόοπτα. Γεγονότα δηλαδή που δεν τα είχαμε προβλέψει και που ενδεχομένως να ανατρέψουν τα σχέδιά μας. Ανεργία, χωρισμός, θάνατος.. όλα αυτά είναι απρόοπτα και μπορεί να συμβούν. Εκεί μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τις αντιδράσεις μας. Γινόμαστε πιο δυνατοί.
 Δύσκολοι άνθρωποι, είναι πρόκληση να τους αντιμετωπίσεις. Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση να αντιμετωπίσεις την αδυναμία του να πέσεις στο επίπεδό τους.. Αλλα και σε αυτήν την περίπτωσή μαθαίνεις τα όρια σου, δηλαδή που αξίζει και που όχι να ασχολείσαι.  Και το σημαντικότερο είναι το ότι μαθαίνουμε να έχουμε αυτοέλεγχο, είναι σημαντικό μάθημα και αυτό.
 Πρόκληση μπορεί να είναι και οι απαιτήσεις τις καθημερινότητας, της εργασίας, της οικογενειακής ζωής. Δεν είναι δυσκολίες αλλά προκλήσεις. Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ξέρουμε ότι κι αν ακόμα όλα δεν πήγαν τέλεια εμείς προσπαθήσαμε. Είναι ένα ακόμα σημαντικό μάθημα που μας δίνουν αυτές οι προκλήσεις, ποτέ δεν τα παρατάμε.
 Οι προκλήσεις είναι μέσα στη ζωή, είναι η ίδια η ζωή. Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη που βρίσκονται στο δρόμο μας γιατί μας βοηθάνε να αναπτυχθούμε, να εξελιχθούμε και να γίνουμε πιο δυνατοί. Όταν λοιπόν έρχεται μια πρόκληση στη ζωή μας δεν απελπιζόμαστε ούτε το βάζουμε κάτω. Αντίθετα χαμογελάμε, κλείνουμε το μάτι στη ζωή γιατί ξέρουμε οτι είναι για καλό και οτι θα τα καταφέρουμε. Πάντα είμαστε κερδισμένοι γιατι με τις προκλήσεις είτε νικάμε είτε μαθαίνουμε!

bosco/forest/xristina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου