Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Το κείμενο της Τετάρτης- ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ Ο ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ(πηγή:http://www.marymary.gr/)


Αγαπημένοι, πολύ συχνά ενώ έχετε πάρα πολλές δουλειές και έχετε και την όρεξη και την επιθυμία να ανταποκριθείτε σε όλες τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα σας, κάτι γίνεται …και γίνεστε λιγότερο παραγωγικοί και μένετε πίσω στις δουλειές σας! Το ξέρω, καταλαβαίνω, συμβαίνει σε όλους μας. Ειδικά όσο ανοίγει ο καιρός και πλησιάζουν οι διακοπές, τα φαινόμενα τεμπελιάς και αφηρημάδας πυκνώνουν πολύ ανησυχητικά!
Αλλά (!) θα αντισταθούμε και θα παραμείνουμε αποδοτικοί όσο χρειάζεται! Πώς;
Απελευθερώσου από το διαδίκτυο!
Αν δεν διακόψεις τη συνεχή πρόσβαση σου στο ίντερνετ, μην περιμένεις να δεις προκοπή στην απόδοση σου, αφού πλέον το διαδίκτυο και τα social media αποτελούν τον σημαντικότερο διασπαστικό παράγοντας της προσοχής μας εν ώρα εργασίας! Πρέπει να βάλεις καλά μέσα στο μυαλό σου ότι αν ξεκινήσεις να ελέγχεις τα mails σου και να τσεκάρεις τις δημοσιεύσεις φίλων και γνωστών στο Twitter και το Facebook, το πιθανότερο είναι να ξεχαστείς στο ίντερνετ, να χάσεις πολύτιμο χρόνο και τελικά να τα φορτώσεις στον κόκορα!
Κάνε συχνά, αλλά μικρά διαλείμματα.
Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις ένα μικρό διάλλειμα ανά δίωρο περίπου δουλειάς, προκειμένου να μπορείς να μεγιστοποιήσεις την παραγωγικότητα σου.. Κάθε φορά, λοιπόν, που βλέπεις ότι «πέφτεις» γιατί κουράστηκες και χάνεις την συγκέντρωση σου, κάνε μια διακοπή για λίγα λεπτά για να φας ένα μικρό σνακ, για να περπατήσεις και να ξεμουδιάσεις, για να κάνεις μια βόλτα ή οτιδήποτε άλλο θα σε βοηθήσει να επιστρέψεις στη δουλειά σου γεμάτη ενέργεια.
Βάλε το τηλέφωνο στο αθόρυβο!
Μετά το ίντερνετ, το τηλέφωνο είναι ο αμέσως επόμενος εχθρός σου! Πες την αλήθεια: πόσες φορές ενώ πήγαινες καλά με το ρυθμό δουλειάς, ξαφνικά άρχισε να χτυπάει το τηλέφωνο με κλήσεις και μηνύματα και σε αποσυντόνισε και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καν σημαντικός λόγος; Ένα τηλεφώνημα μπορεί όχι μόνο να σε ξεμυαλίσει γιατί θα σε βάλει σε ένα κλίμα αστείων ή κουτσομπολιού, αλλά και να σε ταράξει αρνητικά αφού μπορεί ωραιότατα να είναι ο εκπρόσωπος της εισπρακτικής που σε ενημερώνει για το υπόλοιπο του χρέους σου! Καθόλου ωραίο… Αν θες, λοιπόν, να τελειώσεις την σκληρή δουλειά μια ώρα νωρίτερα, βάλε το κινητό σου σε αθόρυβη λειτουργία!
Ξεχώρισε τα σημαντικά από τα ασήμαντα!
Το πιο δύσκολο, αλλά αναγκαίο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις κάποιες προτεραιότητες ώστε να υπάρχει μια συγκεκριμένη και αυστηρή ιεραρχία σε όσα έχεις να κάνεις. Βάλε προτεραιότητες βάσει προθεσμιών, δυσκολίας αλλά και σημαντικότητας ώστε να ξέρεις πάντα από πού πρέπει να ξεκινήσεις. Φτιάξε το πρόγραμμα της ημέρας σου και προσπάθησε να μείνεις πιστή σε αυτό!
Πες «μπράβο» στον εαυτό σου.
Όταν κάνεις κάτι καλά, όταν καταφέρνεις να είσαι on time ή όταν ολοκληρώνεις μια δύσκολη δουλειά με επιτυχία, δώσε στον εαυτό σου την χαρά και την πολυτέλεια μιας επιβράβευσης! Είναι απαραίτητο να επιβραβεύεις τον εαυτό σου προκειμένου να διατηρείς την καλή σου ψυχολογία και να δίνεις κίνητρο στον εαυτό σου να συνεχίσει!
Για το τέλος, σου δίνω δύο μικρά κολπάκια που βρήκε η φίλη επιστήμη αφού έκανε τις σχετικές έρευνες της βεβαίως, βεβαίως!Αν θέλεις, λοιπόν, να αυξήσεις το βαθμό συγκέντρωσης σου, μάσα μια τσίχλα ή βάλε χαμηλά ορχηστρική μουσική αφού οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αυτά τα δύο απλά πραγματάκια μπορούν να κάνουν τη διαφορά επειδή σε βοηθούν να αποφεύγεις τη διάσπαση προσοχής! Για δοκίμασε το, δεν χάνεις τίποτα! Άντε, μην κάνεις διακοπές από τώρα!

4 σχόλια:

 1. Πολύ ωραίες συμβουλές!
  Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που σου άρεσαν!! Και εγω οταν τις είδα σκέφτηκα οτι θέλω να τις μοιραστω!

   Διαγραφή