Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Το φαγητό της ημέρας-Σαρδέλες…. παντρεμένες (www.sintagespareas.gr)


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 4 - 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, λεμόνι, ρίγανη

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες βγάζοντας το κεφάλι και το κόκαλο, προσέχοντας να μην τις κόψουμε στα δύο.
  2. Ανοίγουμε πάνω σε ένα πιάτο, το φιλέτο με το δέρμα προς τα κάτω, και τοποθετούμε στην εσωτερική πλευρά σκόρδο και μαϊντανό.
  3. Βάζουμε το δεύτερο φιλέτο πάνω στο πρώτο (πάντρεμα) έτσι ώστε να εγκλωβίσουμε την γέμιση (στέφανα) ανάμεσά τους.
  4. Ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου ή στα κάρβουνα.
  5. Όταν είναι έτοιμες φτιάχνουμε λαδολέμονο (προαιρετικά προσθέτουμε και 2 κουταλιές μουστάρδα) και σερβίρουμε ζεστές.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Τα λιπαρά ψάρια, όπως είναι η σαρδέλα, ο γαύρος και ο σολωμός, είναι πολύ πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα. Τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι δυνατά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη που ενισχύουν την ελαστικότητα των αγγείων και αυξάνουν την καλή χοληστερόλη.

2 σχόλια: