Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό σαρδέλες
- 4 - 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, λεμόνι, ρίγανη
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες βγάζοντας το κεφάλι και το κόκαλο, προσέχοντας να μην τις κόψουμε στα δύο.
- Ανοίγουμε πάνω σε ένα πιάτο, το φιλέτο με το δέρμα προς τα κάτω, και τοποθετούμε στην εσωτερική πλευρά σκόρδο και μαϊντανό.
- Βάζουμε το δεύτερο φιλέτο πάνω στο πρώτο (πάντρεμα) έτσι ώστε να εγκλωβίσουμε την γέμιση (στέφανα) ανάμεσά τους.
- Ψήνουμε στο γκρίλ του φούρνου ή στα κάρβουνα.
- Όταν είναι έτοιμες φτιάχνουμε λαδολέμονο (προαιρετικά προσθέτουμε και 2 κουταλιές μουστάρδα) και σερβίρουμε ζεστές.
Το σχόλιο του/της διαιτολόγου
Τα λιπαρά ψάρια, όπως είναι η σαρδέλα, ο γαύρος και ο σολωμός, είναι πολύ πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα. Τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι δυνατά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη που ενισχύουν την ελαστικότητα των αγγείων και αυξάνουν την καλή χοληστερόλη.
μμμμμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήμιαμ μιαμ
χαχαχχαχ μιαμιιιιι!
Διαγραφή