Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Το φαγητό της ημέρας- Γιουβαρλάκια αβγολέμονο (πηγή: www.sintagespareas.gr)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 750 γρ. κιμά
  • ½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ½ φλ. ρύζι
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 αβγά
  • 3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1-2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι


1) Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
2) Τα ζυμώνουμε καλά.
Βήμα 3
3) Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
Βήμα 4
4) Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
Βήμα 5
5) Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.
Βήμα 6
6) Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα
Βήμα 7
7) και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.
Βήμα 8
8) Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη να βάλετε ελαιόλαδο. Επίσης πολλοί περνάνε τα γιουβαρλάκια με αλεύρι πριν τα βάλουν στην κατσαρόλα. Χυλώνει το ζουμάκι πιο πολύ έτσι.

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου